+31 6 22 49 79 97

Uitvergroting Bezieling

Thuiskomen – Uitvergroting beeld Bezieling is klaar!

De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest met de uitvergroting van mijn beeld Bezieling in kunststof. Op deze wijze kan ik van mijn delicate beelden van albast een grote versie maken die buiten kan staan.  Een spannende en leerzame reis met een resultaat waar ik heel blij en dankbaar voor ben. 

In de tuin
Vorige week vrijdag heb ik het beeld mee naar huis genomen. Binnenkort wordt het beeld in de voortuin geplaatst. Tot die tijd staat Bezieling in de achtertuin. Het is zo fijn het beeld daar in de intimiteit van onze  achtertuin te ervaren. Het voelt als thuiskomen, het beeld te omarmen en in het hart te ontvangen. En dat klopt voor mij helemaal. Bezieling gaat over het verlangen van het hart.

Verlangen
Toen ik in 2006 het origineel maakte, vormde dit beeld het besluit om van beeldhouwen, in wat voor vorm dan ook, mijn werk te maken. Ik zaagde de steen voor een groot deel doormidden. Het voelde alsof ik mijzelf doormidden zaagde om te kijken wat er diep in mij gehoord en gezien wilde worden. Ook al vond ik het heel spannend en wist ik nog niet wat ik precies ging doen, het was onontkoombaar dat ik van beeldhouwen mijn werk te maken had. Mijn diepe verlangen leidde tot een waaier van activiteiten rond mijn beelden en het beeldhouwen. Het volgen van dat diepe verlangen is een vorm van thuiskomen bij mijzelf. Ook dat is een spannende en leerzame reis. Toen het verlangen een beeld in het groot uit te voeren heel sterk werd, besloot ik dat in eigen beheer te gaan doen. Prompt kwam tijdens een meditatie helder naar voren dat ik Bezieling als eerste had te vergroten. Pas later realiseerde ik hoezeer dat klopte. 
 
Bezieling is te bekijken op afspraak of tijdens de open atelierroute KunstRondeVenen en mijn expositie in het World Trade Center Amsterdam. Of loop langs, want binnenkort staat Bezieling in de voortuin!

Hieronder is het originele beeld met gedicht te zien!

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Eerdere berichten

Interview Boven de Lijn

Berry Koeleman en Odeke Kwantes interviewen inspirerende mensen voor hun programma Boven de Lijn. In deze aflevering wordt beeldend kunstenaar Marjolein Berger-Vos van IntoTuition geïnterviewd door Odeke

Lees het bericht

Onthullen

Onthullen Vertel me wat ik niet kan ziendaar diep verborgenin ruwe vormenomhuld door mistige flardenveilig afgedekt Vertel me wat ik niet wil ziendaar diep verborgenin gepolijste vormenomhuld door

Lees het bericht