+31 6 22 49 79 97

Cursus Intuïtief Beeldhouwen

“Ik geloof dat als we ontspannen vanuit onze eigen natuur leven en creëren, we meer in harmonie met onszelf, elkaar en de natuur zullen zijn.”

Creëren vanuit je eigen natuur

Creëren vanuit je eigen natuur betekent voor mij dat ik mezelf vrij geef. Het hoeft niet “iets” te worden. Ik mag vanuit mijn intuïtie, speelsheid en liefdevolle verbondenheid met de steen aan de slag gaan. Een gevoel van thuiskomen.

Tijdens de cursus word je aangemoedigd te gaan experimenteren met de steen. Je wordt bewust gemaakt van de natuurlijke stroom in het proces. Welke vormen vind je mooi, welke bewegingen voelen prettig, welke kant stuurt je intuïtie je op? Het is een innerlijke reis, waarbij je het niet-weten mag ervaren en wordt uitgenodigd de controle wat los te laten. Het boren van een gat helpt je daarbij; je aandacht voor de buitenkant van de steen verplaatst zich geleidelijk aan naar de binnenkant. Met liefdevolle aandacht voor het proces ontstaan natuurlijke en speelse vormen, waar je blij van wordt. Met haar heldere vermogens is Marjolein je gids om je tijdens de reis te helpen de subtiele aanwijzingen van de steen te doorgronden.

“Ik kijk er iedere week weer naar uit om onder de gepassioneerde begeleiding van Marjolein aan het beeldhouwen te gaan. Heerlijke sfeer!” Anja

Verdere informatie

Met een groep van 4-6 deelnemers maak je in 6 lessen je eigen beeld van speksteen. Ervaring is niet nodig. Deze workshop biedt tevens een prettige gelegenheid meer vertrouwen te krijgen in eigen creativiteit. Als je al wat ervaring hebt, kun je ook met albast aan de slag. Er wordt buiten in de tuin gebeeldhouwd en bij regenachtig weer beeldhouwen we in verband met de corona-maatregelen onder een afdak.

Speksteen is verkrijgbaar bij de eerste les of je kunt zelf in overleg een steen meebrengen. Tijdens de laatste les worden de beelden desgewenst op sokkel gezet. Er zijn ook diverse maten houten sokkels te koop. Mocht je meer tijd nodig hebben om je beeld in alle rust af te maken, dan kun je je inschrijven voor een nieuw blok van 6 lessen of voor een workshop Intuïtief Beeldhouwen.

Er worden door de cursisten prachtige beelden gemaakt. De foto’s van de beelden kun je  hier bekijken.

Deze cursus is inclusief

  • Ontvangst met koffie of thee 
  • Professionele, intuïtieve begeleiding
  • Gebruik van gereedschappen en benodigde materialen
  • Online fotoalbum

 

Eigen groep

Het is ook mogelijk met een eigen groep van 4-6 personen een cursus van 3 lessen van 2,5 uur af te spreken op data/tijden in overleg (kan ook in de avond). De kosten hiervan bedragen 112,50 euro per persoon, inclusief speksteen en sokkel. Ook andere combinaties zijn mogelijk.

 

Verderop op deze pagina staan de prijzen, voorwaarden en data van de cursussen.

Prijzen

Cursus Intuïtief Beeldhouwen

4-6 deelnemers, in Mijdrecht

Ochtendursus 6 lessen, 3 uur
234 euro 

Losse les ochtend 3 uur
42 euro

Avondcursus 6 lessen, 2,5 uur
195 euro

Losse les avond 2,5 uur
35 euro

Speksteen
3 euro per kg

Wil je i.v.m. je eigen zaak een factuur ontvangen, dan zijn bovenstaande prijzen excl. 21% BTW.

Je schrijft je in voor een hele cursus van 6 lessen. De vermelde data zijn onder voorbehoud van voldoende deelnemers. Gemiste lessen kunnen tijdens een andere cursusdag worden ingehaald, mits daar plek is. Of je kunt iemand anders voor jou in de plaats laten komen. Gemiste lessen worden niet gerestitueerd. 

Agenda

Dinsdagochtend, 3 uur
10.00 uur – 13.00 uur

– 21 en 28 september
– 5, 12, 19 en 26 oktober

 

Woensdagochtend, 3 uur
10.00 – 13.00 uur

– 15, 22 en 29 september
– 6, 13 en 20 oktober

 

 

 

Maandagavond, 2,5 uur
19.30 uur – 22.00 uur

– 20 en 27 september
– 4, 11, 18 en 25 oktober

Woensdagochtend, 3 uur
10.00 – 13.00 uur

– 27 oktober
– 3, 10, 17 en 24 november
– 1 december