+31 6 22 49 79 97

Boeddha met veren

Een onverwacht cadeau

Soms valt er zomaar een cadeau in je schoot. Voor een cursus mocht ik mij op afstand afstemmen op een envelop met daarin de naam van iemand die ook meedeed aan de cursus. Zonder te weten over wie het ging, begon ik te schrijven. Er kwamen allerlei beelden in me op en omdat we er ook een creatieve uiting aan mochten geven, ben ik met die beelden aan de slag gegaan. Als aanwezig potentieel zag ik de persoon als een boeddha stevig zittend op de aarde, zachtheid en licht verspreiden in een vortex van witte veertjes. Daar waar de Boeddha zit, is er rust, blijdschap en schoonheid.

Met een boeddhabeeldje, ‘onthoofd’ door de kat, een stuk seleniet, zwanenveertjes en bast van een boom ging ik aan de slag. Het voelde zo heerlijk en vrij om hier mee bezig te zijn. Mijn hart ging wijd open. En het was duidelijk: dit beeldje gaat naar degene die in mijn envelop zit. Na het delen van mijn verhaal met mijn medecursisten ging de envelop open ……. Op het briefje stond mijn eigen naam! Wow, bleek ik opeens voor mezelf een liefdevolle boodschap en een beeldje gemaakt te hebben. Wat een groot cadeau! Elke keer als ik naar het beeldje kijk, voel ik weer die blijdschap van het creëren.

Deze maand ga ik mezelf nog een groot cadeau geven. Ik ben bezig mijn beeld Bezieling in een formaat van 90 cm hoog uit te voeren in kunststof, zodat het buiten in de tuin kan worden neergezet. Een super spannend proces! 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Eerdere berichten

Interview Boven de Lijn

Berry Koeleman en Odeke Kwantes interviewen inspirerende mensen voor hun programma Boven de Lijn. In deze aflevering wordt beeldend kunstenaar Marjolein Berger-Vos van IntoTuition geïnterviewd door Odeke

Lees het bericht

Onthullen

Onthullen Vertel me wat ik niet kan ziendaar diep verborgenin ruwe vormenomhuld door mistige flardenveilig afgedekt Vertel me wat ik niet wil ziendaar diep verborgenin gepolijste vormenomhuld door

Lees het bericht