+31 6 22 49 79 97

Ruimte creëren - Weekend Intuïtief Beeldhouwen in Swalmen, Limburg

31 mei tot en met 2/3 juni 2024
en
27 tot en met 29/30 september 2024


"Als je ruimte maakt in steen, krijg je natuurlijk in beeld wat je buiten jezelf niet vindt"

Verlang jij naar een heerlijk creatief weekend in Swalmen waarin je:

 • vanuit zachtheid en intuïtie ruimte creëert in steen en daarmee ook in jezelf?
 • kunt genieten van natuurlijke en speelse vormen die als vanzelf lijken te ontstaan?
 • tijdens het beeldhouwen op natuurlijke wijze betekenisvolle inzichten krijgt?
 • tot rust komt op een prachtig landgoed aan riviertje de Swalm?
 • jezelf een ontspannen start van de dag geeft met een stiltewandeling?
 • wordt verwend met heerlijke maaltijden die voor je klaar staan?

Wat biedt het weekend Ruimte creëren?

Dit weekend gaat over het creëren van ruimte. En niet alleen in de steen…. Met de smudging-ceremonie zetten we onze intentie en schonen negatieve energie en  gedachtes op. Waarvoor zou je ruimte willen creëren? Is er een verlangen dat al lang met je meeloopt? Of misschien is het nog onduidelijk waar je echt naar verlangt. 

Je hebt alle tijd en rust om inzichten te ontvangen. Ga gerust met je steen bij de Swalm zitten, ga in de hangmat liggen of loop het bos in. Ervaar wat jouw natuurlijke tempo is. Je zult ervaren dat het ruimte maken in de steen ook iets met jou doet. Misschien komt er wat ontspanning waar spanning zit, word je je bewust van een blokkade die je laag voor laag mag ‘wegraspen’ of wil iets in jou jouw liefdevolle aandacht ontvangen. Bovenal is er ruimte om met plezier en lichtheid te creëren. Je bent van harte welkom!  

Het begint met het creëren van ruimte, het toelaten van het niet-weten, waarna het nieuwe langzaam zichtbaar wordt.

Dit weekend is geschikt voor beginnende en gevorderde beeldhouwers. Je wordt individueel begeleid bij jouw beeldhouwproces. Ervaring met beeldhouwen is dus niet nodig. Al doende leer je te werken met de zachte speksteen.

Aantal deelnemers: minimum is 6 en maximum is 10 personen

Over Marjolein

Mijn naam is Marjolein Berger-Vos en ik inspireer en begeleid mensen die ruimte willen geven aan hun creativiteit en weer een stap dichter bij hun eigen natuur willen komen. Al ruim 18 jaar geef ik met mijn bedrijf IntoTuition workshops en cursussen Intuïtief Beeldhouwen aan organisaties, scholen en particulieren.

De natuur heeft me altijd geïnspireerd: de levendigheid, de vormen, de kleuren, het licht, de puurheid, de eenvoud die tegelijkertijd niet simpel is. Wij zijn ook natuur, maar in hoeverre volgen we nog onze eigen natuur? Met elk beeld dat ik maak, leer ik mijn eigen natuur steeds beter kennen. Door mijzelf vrij te geven, te spelen, mijn impulsen te volgen, komt mijn passie tot leven, en krijgt mijn natuurlijk creatievermogen de ruimte. 

Het ruimte maken in de steen, het concentreren op het helder en natuurlijk maken van de vormen, werken verzachtend en helend. Ons gevoelslichaam blijkt precies te weten of een vorm ‘klopt’ en natuurlijk aanvoelt. Je ziet de kracht en de levendigheid van de vorm toenemen. En dat geldt niet alleen voor de vorm, maar ook voor onszelf. 

Mijn ervaring als beeldend kunstenares, mijn heldere vermogens en ervaring op het gebied van energiewerk zorgen voor een stevige bedding om jou gedurende dit weekend te begeleiden en te inspireren! 

Marjolein Berger-Vos met Vlinder

Ervaringen

Programma

Het weekend begint vrijdagmiddag met ontvangst rond 15.30 uur met koffie/thee en natuurlijk vlaai. Dan volgt een smudging-ceremonie, de introductie met meditatie en het eventueel uitzoeken van je steen.  Het is ook mogelijk aan een (eigen) grotere steen (verder) te werken. ’s Avonds is er een 3-gangen diner. 

Zaterdag, zondag en maandag maken we voor het ontbijt, voor wie wil, een stiltewandeling door het bos en langs de Swalm. Na het ontbijt starten we zaterdag en zondag met een meditatie om vervolgens de hele dag te beeldhouwen tot 17.00 uur, onderbroken door de koffie/thee pauze en de lunch. ’s Avonds is er wederom een 3-gangendiner.

Zondag eind van de middag zetten we de beelden die gereed zijn op sokkel en delen we de ervaringen van het “Ruimte creëren”.  Het weekend duurt tot maandagochtend na ontbijt. Je kunt er echter ook voor kiezen na het diner op zondag naar huis te gaan. 

Als er genoeg animo is, kan er op maandag nog een extra ochtend van 9.30 uur tot 13.00 uur worden gebeeldhouwd met aansluitend lunch. Bij aanmelding kan dat worden besproken. Mocht je ervoor kiezen je beeld tijdens het weekend nog niet af te ronden, dan kan dat tijdens een van de (middag)workshops of cursussen in Mijdrecht.

Klik hier voor een foto-impressie van De Beeldende Reis 2022 gehouden op dezelfde locatie.

Locatie

Pension Groenewoud is idyllisch gelegen aan het riviertje de Swalm aan de rand van Swalmen, vlakbij Roermond (Limburg). Achter het pension begint het bosgebied Groenewoud waar je heerlijk kunt wandelen. De tuin loopt over in het schitterend natuurgebied het Swalmdal, beheerd door Staatsbosbeheer. De eigenaren hebben ook een Shitake-kwekerij. Het pension is een massief houten gebouw gemaakt van Fins grenenhout. Er zijn 7 slaapkamers met ieder een eigen badkamer met douche, WC en wastafel. Sommige kamers hebben een eigen koelkast en keukenblok. Naast de keuken en de gezamenlijke woonkamer is er nog een apart gemeenschappelijk gebouw. Alle vegetarische maaltijden worden door de mensen van Pension Groenewoud met veel liefde bereid. Swalmen is goed bereikbaar met de auto of openbaar vervoer. 

Kosten Begeleiding en Verblijf

€ 535 voor volpension verblijf op een 1-persoonskamer, of

€ 485 voor volpension verblijf op een 2-persoonskamer

Verblijf inclusief

 • 3 overnachtingen, excl. lakens en handdoeken
 • 3x ontbijt
 • 2x lunch
 • 3x 3-gangen diner met wijn, koffie/thee
 • Koffie/thee/lekkers tijdens de beeldhouwsessies
 
5 kamers kunnen ook als 1-persoonskamer worden gereserveerd. 2 kamers zijn als 2- persoonskamer gereserveerd. Je kunt je ook alleen inschrijven voor een 2-persoonskamer. Mocht er onverhoopt geen tweede inschrijving voor de 2-persoonskamer komen, dan betaal je alsnog het tarief van een 1-persoonskamer.

Begeleiding  

 • Smudging ceremonie en meditaties
 • 3x stiltewandeling voor ontbijt
 • 2x 6,5 uur  Intuïtief Beeldhouwen  (incl. gebruik gereedschappen en materialen)
 • Afsluitende bijeenkomst op zondag
 • Foto’s via een online fotoalbum na afloop van het weekend. Tegen betaling kun je eenvoudig een fysiek fotoboek laten afdrukken
 
 

Niet inbegrepen

 • Steen en eventueel sokkel, speksteen is voor € 3 per kg te koop, sokkels zijn in verschillende maten verkrijgbaar
 • Huur laken- en handdoekenpakket à  €9  of zelf mee te nemen
 • Reiskosten
 • Overige drankjes (zelf mee te nemen)
 • Reis– en annuleringsverzekering
 
€ 65 voor 3,5 uur beeldhouwen op maandagochtend incl. lunch (bij voldoende belangstelling)
 

Voorwaarden

 • Bij inschrijving geldt een aanbetaling van € 200. Uiterlijk 6 weken voor vertrek dient het resterende deel van de kosten te zijn overgemaakt naar IntoTuition, bankrekeningnr. NL82 RABO 0101 761 570. 
 • Het weekend gaat door bij een minimum van 6 deelnemers. Mocht het weekend niet door kunnen gaan, dan wordt de aanbetaling teruggestort.
 • Annulering: Tot 3 maanden voor vertrek zonder extra kosten; er vindt geen restitutie van de aanbetaling plaats. Tot 6 weken voor vertrek zijn 50% van de kosten  verschuldigd. Binnen 6 weken voor vertrek is 100% van de kosten verschuldigd. Het is toegestaan iemand anders in jouw plaats te laten deelnemen.
 • In aanvulling op bovenstaande voorwaarden zijn de Algemene Voorwaarden van IntoTuition van toepassing.