+31 6 22 49 79 97

De Beeldende Reis - week Intuïtief Beeldhouwen in Swalmen, Limburg

16 t/m 23 augustus 2024

“Wanneer je creëert vanuit je vrije wil, vanuit jouw eigen natuur, ben je vol-ledig in contact met jezelf en het leven”

Verlang jij naar een heerlijke creatieve week in Swalmen waarin je:

 • vanuit zachtheid een intuïtief beeld maakt dat je her-innert aan jouw vrije wil?
 • kunt genieten van natuurlijke en speelse vormen die als vanzelf lijken te ontstaan?
 • je laat inspireren door de bijzondere Latifa-meditatie? 
 • tot rust komt op een prachtig landgoed aan riviertje de Swalm?
 • jezelf een ontspannen start van de dag geeft met een stiltewandeling?
 • je wordt verwend met heerlijke maaltijden die voor je klaar staan?

Wat biedt de Beeldende Reis met Intuïtief Beeldhouwen?

Leidraad voor deze bijzondere week zijn de 7 natuurlijke bewegingen van de Latifa. Latifa betekent ‘Verfijning’ en komt uit het Soefisme. De prachtige Latifa-meditatie waar we ons door laten inspireren, is gecreëerd en ingesproken door Michaël Derkse met muziek van Rosa Vendel. Elke latif staat voor een bepaalde kwaliteit op de weg naar autonomie en vrije wil, en is een stap in het proces van creatie: van zien wat is, naar doen ontstaan. Onderweg komen we de verschillende kwaliteiten tegen die wij nodig hebben:  Aanvaarden, Verlangen, Hoop, Vertrouwen, Overgave, Liefde en Vrije autonome wil. 

Elke dag stemmen we ons met een meditatie af op een van de latifs. Een beeld en gedicht van Marjolein verdiept de verbinding met de latif van die dag. Je wordt uitgenodigd om vanuit zachtheid ruimte te maken in de steen en elke latif voor jezelf te onderzoeken en te ervaren. Je wordt je meer bewust van jouw eigen natuur.  Aan het  einde van de Beeldende Reis heb je een beeld dat jou her-innert vanuit jouw vrije autonome wil te leven. 

Aantal deelnemers: minimum is 6 en maximum is 10 personen

Over Marjolein

Mijn naam is Marjolein Berger-Vos en ik inspireer en begeleid mensen die ruimte willen geven aan hun creativiteit en weer een stap dichter bij hun eigen natuur willen komen. Al ruim 18 jaar geef ik met mijn bedrijf IntoTuition workshops en cursussen Intuïtief Beeldhouwen aan organisaties, scholen en particulieren.

De natuur heeft me altijd geïnspireerd: de levendigheid, de vormen, de kleuren, het licht, de puurheid, de eenvoud die tegelijkertijd niet simpel is. Wij zijn ook natuur, maar in hoeverre volgen we nog onze eigen natuur? Met elk beeld dat ik maak, leer ik mijn eigen natuur steeds beter kennen. Door mijzelf vrij te geven, te spelen, mijn impulsen te volgen, komt mijn passie tot leven, en krijgt mijn natuurlijk creatievermogen de ruimte. 

Het ruimte maken in de steen, het concentreren op het helder en natuurlijk maken van de vormen, werken verzachtend en helend. Ons gevoelslichaam blijkt precies te weten of een vorm ‘klopt’ en natuurlijk aanvoelt. Je ziet de kracht en de levendigheid van de vorm toenemen. En dat geldt niet alleen voor de vorm, maar ook voor onszelf. 

Mijn ervaring als beeldend kunstenares, mijn heldere vermogens en ervaring op het gebied van energiewerk zorgen voor een stevige bedding om je gedurende deze week te begeleiden en te inspireren bij jouw Beeldende Reis!

Marjolein Berger-Vos met Vlinder

Ervaringen

Programma

De week begint vrijdag rond 16.00 uur met koffie/thee en vlaai. Zaterdag na het ontbijt start het programma met de Latifa-meditatie. Daarna beeldhouwen we tot in de middag, onderbroken door de lunch. Vanaf zondag maken we voor het ontbijt, voor wie wil, een stiltewandeling door het bos en langs de Swalm. Na het ontbijt en een korte meditatie beeldhouwen we tot aan de lunch met tussendoor een koffie/thee pauze. Na de lunch ben je vrij om lekker te relaxen aan (en in!) de Swalm, te wandelen, de prachtige omgeving te verkennen of zelf verder te gaan met je beeld. Ook is er ruimte voor individuele sessies Innerlijke Beeldvorming of beeldhouwen (± 1,5 uur, niet bij de prijs inbegrepen).

Elke avond is er een 3-gangen diner. Op maandagmiddag voor het diner kun je wederom deelnemen aan de Latifa-meditatie. Donderdagmiddag kunnen de beelden tegen een kleine vergoeding op sokkel worden gezet. Donderdagavond voor het diner sluiten we de week met elkaar af en vrijdag na het ontbijt is het tijd voor vertrek.

Klik hier voor een foto-impressie van De Beeldende Reis 2022.

Locatie

Pension Groenewoud is idyllisch gelegen aan het riviertje de Swalm aan de rand van Swalmen, vlakbij Roermond (Limburg). Achter het pension begint het bosgebied Groenewoud waar je heerlijk kunt wandelen. De tuin loopt over in het schitterend natuurgebied het Swalmdal, beheerd door Staatsbosbeheer. De eigenaren hebben ook een Shitake-kwekerij. Het pension is een massief houten gebouw gemaakt van Fins grenenhout. Er zijn 7 slaapkamers met ieder een eigen badkamer met douche, WC en wastafel. Sommige kamers hebben een eigen koelkast en keukenblok. Naast de keuken en de gezamenlijke woonkamer is er nog een apart gemeenschappelijk gebouw. Alle maaltijden worden door de mensen van Pension Groenewoud met veel liefde bereid. De maaltijden zijn vegetarisch en voor wie wil is er een keer vis.
Swalmen is goed bereikbaar met de auto of openbaar vervoer. 

Kosten Begeleiding en Verblijf 

€ 1.119 voor volpension verblijf op een 1-persoonskamer, of

€ 1.025 voor volpension verblijf op een 2-persoonskamer

Verblijf inclusief

 • 7 overnachtingen, excl. lakens en handdoeken
 • 7x ontbijt
 • 6x lunch
 • 7x 3-gangen diner met wijn, koffie/thee
 • Koffie/thee/lekkers tijdens de beeldhouwsessies
 • Rondleiding shitake-kwekerij
 
5 kamers kunnen ook als 1-persoonskamer worden gereserveerd. 2 kamers zijn als 2- persoonskamer gereserveerd. Je kunt je ook alleen inschrijven voor een 2-persoonskamer. Mocht er onverhoopt geen tweede inschrijving voor de 2-persoonskamer komen, dan betaal je alsnog het tarief van een 1-persoonskamer.
 

De Beeldende Reis is volgeboekt. Je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst. 

Of meld je aan voor een van de weekenden Ruimte creëren.

Begeleiding  

 • Latifa-meditaties
 • 5x stiltewandeling voor ontbijt
 • 6x 4 uur  Intuïtief Beeldhouwen  (incl. gebruik gereedschappen en materialen, excl. steen)
 • Afsluitende bijeenkomst en expositie op donderdagmiddag
 • Foto’s via een online fotoalbum na afloop van de week. Tegen betaling kun je eenvoudig een fysiek fotoboek laten afdrukken
 
 

Niet inbegrepen

 • Laken- en handdoekpakket à € 9 of zelf mee te nemen
 • Steen en eventueel sokkel, speksteen is voor € 3 per kg te koop, sokkels zijn in verschillende maten verkrijgbaar
 • Beeld op sokkel zetten: € 25 (excl. kosten sokkel)
 • Reiskosten
 • Overige drankjes
 • Individuele sessie: € 120 (1,5 uur)
 • Reis– en annuleringsverzekering

Voorwaarden

 • Bij inschrijving geldt een aanbetaling van € 250. Uiterlijk 6 weken voor vertrek dient het resterende deel van de kosten te zijn overgemaakt naar IntoTuition, bankrekeningnr. NL82 RABO 0101 761 570. 
 • De week gaat door bij een minimum van 6 deelnemers. Mocht de week niet door kunnen gaan, dan wordt de aanbetaling teruggestort.
 • Annulering: Tot 3 maanden voor vertrek zonder extra kosten; er vindt geen restitutie van de aanbetaling plaats. Tot 6 weken voor vertrek is 50% van de kosten  verschuldigd. Binnen 6 weken voor vertrek is 100% van de kosten verschuldigd. Het is toegestaan iemand anders in jouw plaats te laten deelnemen.
 • In aanvulling op bovenstaande voorwaarden zijn de Algemene Voorwaarden van IntoTuition van toepassing.