+31 6 22 49 79 97

TeamBeelden

Intuïtief Beeldhouwen voor teamontwikkeling, bewustwording en verbinding

Vanuit onze overtuiging dat mensen die vanuit hun eigen natuur leven en werken, de hoogste bijdrage kunnen leveren aan de wereld om hen heen, ontwikkelen wij workshops die uw medewerkers uitnodigen die eigen natuur verder te ontdekken. Door intuïtief een beeld te vormen, keuzes te maken en te experimenten, maken uw medewerkers een inspirerende reis. 

Workshops van IntoTuition dragen bij aan het bewust worden van eigen gedrag en patronen. Het beeldhouwproces werkt als een metafoor voor processen in je persoonlijk leven en je werk. Om te veranderen heb je ruimte te maken en vanuit een ander perspectief te kijken. Door letterlijk ruimte te maken in de steen, zie je de vormen veranderen en ga je op een andere manier kijken. Niet alleen naar je steen, maar ook naar jezelf en elkaar. Het proces verbindt mensen op ontspannen wijze. Het beeld vormt een tastbare herinnering aan de opgedane ervaringen. Naast een eigen beeld kunnen gelijktijdig één of meerdere groepsbeelden worden gemaakt, waarmee meer inzicht wordt verkregen in het groepsproces.

Theory U: Leading from the Future as it Emerges

Intuïtief beeldhouwen is een prachtige manier om in korte tijd met elkaar het proces van Theory U van Otto Scharmer met hoofd, hart en handen te ervaren. Otto Scharmer beschrijft het creatieve proces dat tot diepgaande verandering en vernieuwing leidt, en geeft aan welke capaciteiten nodig zijn om dat proces te laten slagen. 

De workshop TeamBeelden is geschikt voor groepen tot circa 50 personen.

Co-creatie: Workshop onderdeel training

Beeldhouwen ontwikkelt mensen. Het draagt bij aan het bewust worden van eigen gedrag en patronen. Het beeldhouwproces werkt als een metafoor voor processen in het dagelijks leven en de werkomgeving met het beeld als tastbare herinnering aan de opgedane ervaring. 

Door de combinatie van ervaren en plezier kan een workshop uitstekend deel uitmaken van een training, coach– of adviestraject. Bijvoorbeeld door de workshop in te zetten als “losmaak”-oefening, groepsopdracht, toekomstbeeld, organisatiewaarden, omgang met verandering of oefening om met nieuw gedrag te experimenteren. De workshop wordt in overleg zo ingericht dat hij goed aansluit op het thema van de training. Tijdens de workshop kan de trainer het proces observeren en vervolgens met de deelnemer(s) ingaan op zaken die tijdens de workshop naar voren zijn gekomen. 

Onze workshops maken regelmatig deel uit van interne leiderschapsprogramma’s of trainingstrajecten, o.a. voor ROC Amsterdam en Flevoland (Theory U Experience), Amsterdam UMC, Aberkyn (Touching the Community Soul) en Wageningen University and Research.

Ervaringen