+31 6 22 49 79 97

Themaworkshops Intuïtief Beeldhouwen

Aan de hand van een thema,  vaak geïnspireerd op één van mijn beelden, starten we de workshop met een geleide meditatie om goed in je lichaam te zijn en je te verbinden met het thema. Vervolgens maak je vanuit je eigen intentie, verbonden met het thema, een eigen beeld van speksteen en worden alle stappen van het beeldhouwproces doorlopen. Speksteen is een zachte steensoort die eenvoudig te bewerken is. Al doende leer je een aantal basistechnieken voor het vormgeven en afwerken van je beeld. Ervaring is niet nodig.

Tijdens de eendaagse themaworkshops kun je heerlijk experimenteren! Je wordt aangemoedigd de controle wat los te laten en jezelf over te geven aan het proces. Met het boren van een gat word je uitgenodigd je aandacht voor de buitenkant van de steen te verplaatsen naar de binnenkant. Daarmee wordt een innerlijke reis gestart, waardoor gedurende het proces de intentie steeds dieper kan worden gevoeld. Je maakt ruimte in de steen en in jezelf, waardoor zich andere vormen aandienen en je waarneming verandert.

Deze workshops zijn inclusief:

 • Ontvangst met koffie of thee en lekkers
 • Geleide meditatie
 • Professionele, intuïtieve begeleiding
 • Speksteen en houten sokkel (tenzij je verder werkt aan een eigen steen, apart tarief)
 • Gebruik van gereedschappen en benodigde materialen
 • Heerlijke vegetarische lunch, met o.a. eigengemaakte soep, salades en versgebakken brood
 • Uitwisseling ervaringen, en afsluiting met expositie beelden en borrel 
 • Online fotoalbum (met optie tegen betaling een fysiek fotoalbum te laten drukken)


Onder het blok met Prijzen en Agenda volgt meer informatie over de volgende themaworkshops: 

 • Workshop Verandering
 • Workshop Bedding van het Vrouw-zijn
 • Workshop Overvloed
 • Workshop BoegBeeld

 

Eigen groep

De workshops zijn ook te boeken met een eigen groep van minimaal 4 personen op een datum en locatie naar wens. 

Prijzen

Themaworkshops

4-8 deelnemers, 10.00 uur – 17.00 uur, in Mijdrecht

130,00 euro – incl. speksteen en sokkel
117,50 euro – eigen steen

Wil je i.v.m. je eigen zaak een factuur ontvangen, dan zijn bovenstaande prijzen excl. 21% BTW. 

Deze workshops zijn ook beschikbaar voor organisaties. We informeren je graag over de mogelijkheden en prijzen.

Annulering
Mocht je onverhoopt niet kunnen, dan ben je binnen 24 uur voor aanvang 100% en binnen een week 50% van het bedrag verschuldigd. Je mag je ook door iemand anders laten vervangen.

Indien je een workshop moet afzeggen i.v.m. corona-klachten of dat je in aanraking bent geweest met iemand met corona, dan kun je deze inhalen tijdens een andere workshop. Er vindt geen restitutie plaats. 

I.v.m. de corona-maatregelen worden de workshops zoveel mogelijk buiten in de tuin gegeven met tenminste 1,5 meter afstand tot elkaar. Bij regenachtig weer wordt er onder een afdak of in het atelier gebeeldhouwd. Een warme trui en stevige schoenen kunnen bij fris weer prettig zijn om mee te nemen.

Agenda

 • Workshop Verandering
  Of met eigen groep op afspraak

 • Workshop Bedding van het Vrouw-zijn
  Vr. 21 januari 2022, 10.00 uur – 17.00 uur
  Of met eigen groep op afspraak

 • Workshop Overvloed
  Met eigen groep op afspraak

 • Workshop BoegBeeld
  Met eigen groep op afspraak


       Kijk voor meer workshops bij
Agenda.

Verandering

Workshop Verandering

Deze workshop maakt je bewust van je gedachten en overtuigingen over verandering. Verandering wordt eenvoudiger als je niet aan de vorm hecht, maar je hart openstelt voor de veranderende inhoud. De workshop geeft je meer inzicht in wat er in jou wil veranderen. 

Tijdens de workshop gaan we het thema Verandering met het vormgeven van een steen verder onderzoeken. De dag is geïnspireerd op een tekst uit Liefhebben zonder voorwaarden van Paul Ferrini  over het loslaten van de vorm om in aanraking te komen met de inhoud. 

“Wanneer je de liefde voorwaarden oplegt, ervaar je de voorwaarden, niet de liefde. Je komt in aanraking met de vorm, niet met de inhoud. Liefde kan zich alleen uitdrukken via een open hart. Het hart openen is geen techniek, maar een emotionele  bereidheid die verder gaat dan de beperkingen van de conceptuele omschrijving. 
Naarmate de vorm verandert, opent het hart zich zonder angst voor de veranderende inhoud“. 

Wat een prachtige inspiratie om steen vorm te gaan geven!

Ervaringen

Workshop Bedding van het Vrouw-zijn

Deze workshop maakt je meer bewust van je eigen bedding en wat het van je vraagt om vanuit je bedding te creëren.

Tijdens deze workshop gaan we onderzoeken en ervaren wat het vrouw-zijn voor een ieder van ons betekent. Als we onze huidige overtuigingen en verwachtingen rond het vrouw-zijn van onszelf, van onze cultuur, van wat dan ook, tijdens deze dag wat kunnen loslaten, welk verlangen rond vrouw-zijn borrelt er dan in ons op? Het is de intentie om al beeldhouwend het contact met onze bedding te verdiepen en vandaaruit te ontdekken wat er wil ontstaan. Het beeld en gedicht Bedding vormen de inspiratie voor deze workshop.

Maak contact met je innerlijk weten, nauw verbonden met jouw bedding en laat je energie van vrouw-zijn maar stromen!

Ervaringen

Workshop Overvloed

Deze workshop maakt je meer bewust van wat het van je vraagt om met plezier vanuit overvloed te creëren.

De workshop is geïnspireerd op het beeld en gedicht Overvloed en de 21-daagse Abundance Challenge van Deepak Chopra. De natuur is overvloedig. In de natuur zie je overal een continue proces van onvoorwaardelijk geven en ontvangen. Het vraagt om aanvaarding van wat is en het wat loslaten van de controle. Wat is nu de mooiste, krachtigste, moedigste stap om te zetten, telkens weer, zachtjes ingefluisterd door je intuïtie, creërend vanuit jouw eigen overvloedige natuur. 

Workshop BoegBeeld

Deze workshop is geïnspireerd op het beeld en gedicht Wit Licht. Het is de intentie vanuit jouw essentie een “BoegBeeld” van speksteen te maken. 

Boegbeeld: Een boegbeeld is in letterlijke betekenis een beeld op de boeg van een zeilschip, en in figuurlijke betekenis iemand die het beeld van een instelling draagt of geldt als woordvoerder van een organisatie of beweging. Volgens het volksgeloof belichaamden boegbeelden de geest van het schip. Veel boegbeelden zijn vrouwelijk. (bron: Wikipedia)

Waar sta je voor, wat is jouw essentie? Hoe is het om vanuit je essentie jouw creatief vermogen de ruimte te geven en helemaal zichtbaar te laten zijn? Met deze workshop word je uitgenodigd jouw unieke essentie in beeld te brengen en tevens meer inzicht te krijgen welke beschermlagen je wellicht niet meer dienen. Laat je licht maar schijnen!

Het creëren vanuit jouw essentie waarbij hoofd, hart en handen samenwerken, zorgt voor een sterke verbondenheid met het resultaat: jouw BoegBeeld!