+31 6 22 49 79 97

De Beeldende Reis, Spanje, september 2023 (data volgen nog)

Intuïtief Beeldhouwen in Noord-Spanje, geïnspireerd door de natuurlijke weg van de Latifa

“Wanneer je creëert vanuit je vrije wil, vanuit jouw eigen natuur, ben je vol-ledig in contact met jezelf en het leven”

Verlang jij naar een heerlijke creatieve week in Noord-Spanje waarin je:

 • vanuit zachtheid een intuïtief beeld maakt dat je her-innert aan jouw vrije wil?
 • kunt genieten van natuurlijke en speelse vormen die als vanzelf lijken te ontstaan?
 • je laat inspireren door de bijzondere Latifa-meditatie in een Romaanse kapel uit de 12e eeuw? 
 • tot rust komt op een prachtig landgoed met zwembad in de overvloedige natuur van de uitlopers van de Pyreneeën?
 • jezelf een ontspannen start van de dag geeft met een stiltewandeling?
 • je wordt verwend met heerlijke maaltijden die voor je klaar staan?

Wat biedt de Beeldende Reis met Intuïtief Beeldhouwen?

Leidraad voor deze bijzondere week zijn de 7 natuurlijke bewegingen van de Latifa. Latifa betekent ‘Verfijning’ en komt uit het Soefisme. De prachtige Latifa-meditatie waardoor we ons laten inspireren, is gecreëerd en ingesproken door Michaël Derkse met muziek van Rosa Vendel. Elke latif staat voor een bepaalde kwaliteit op de weg naar autonomie en vrije wil. Elke latif is een stap in het proces van creatie: van zien wat is, naar doen ontstaan. Onderweg komen we de verschillende kwaliteiten tegen die wij nodig hebben:  Aanvaarden, Verlangen, Hoop, Vertrouwen, Overgave, Liefde en Vrije autonome wil. 

Elke dag stemmen we ons met een meditatie af op een van de latifs. Een beeld en gedicht van Marjolein verdiept de verbinding met de latif van die dag. Je wordt uitgenodigd om vanuit zachtheid ruimte te maken in de steen en elke latif voor jezelf te onderzoeken en te ervaren. Je wordt je meer bewust van jouw eigen natuur.  Aan het  einde van de Beeldende Reis heb je een beeld dat jou her-innert vanuit jouw vrije autonome wil te leven. 

Aantal deelnemers: minimum is 6 en maximum is 12 personen.

Over Marjolein

Mijn naam is Marjolein Berger-Vos en ik inspireer en begeleid mensen die ruimte willen geven aan hun creativiteit en weer een stap dichter bij hun eigen natuur willen komen. Al ruim 18 jaar geef ik met mijn bedrijf IntoTuition workshops en cursussen Intuïtief Beeldhouwen aan organisaties, scholen en particulieren.

De natuur heeft me altijd geïnspireerd: de levendigheid, de vormen, de kleuren, het licht, de puurheid, de eenvoud die tegelijkertijd niet simpel is. Wij zijn ook natuur, maar in hoeverre volgen we nog onze eigen natuur? Met elk beeld dat ik maak, leer ik mijn eigen natuur steeds beter kennen. Door mijzelf vrij te geven, te spelen, mijn impulsen te volgen, komt mijn passie tot leven, en krijgt mijn natuurlijk creatievermogen de ruimte. 

Het ruimte maken in de steen, het concentreren op het helder en natuurlijk maken van de vormen, werken verzachtend en helend. Ons gevoelslichaam blijkt precies te weten of een vorm ‘klopt’ en natuurlijk aanvoelt. Je ziet de kracht en de levendigheid van de vorm toenemen. En dat geldt niet alleen voor de vorm, maar ook voor onszelf. 

Mijn ervaring als beeldend kunstenares, mijn heldere vermogens en ervaring op het gebied van energiewerk zorgen voor een stevige bedding om je gedurende deze week te begeleiden en te inspireren bij jouw Beeldende Reis!

Marjolein Berger-Vos met Vlinder

Ervaringen

La Miana Beeldende Reis

Programma

De week begint zaterdagavond met een heerlijk diner. Zondag na het ontbijt start het programma met de Latifa-meditatie in de kapel. Daarna beeldhouwen we tot in de middag, onderbroken door de lunch. Vanaf maandag maken we voor het ontbijt, voor wie wil, een stiltewandeling. Na het ontbijt en een korte meditatie beeldhouwen we tot aan de lunch met tussendoor een koffie/thee pauze. Na de lunch ben je vrij om lekker te relaxen aan het zwembad, te wandelen, de prachtige omgeving te verkennen of zelf verder te gaan met je beeld. Ook is er ruimte voor individuele sessies Innerlijke Beeldvorming of beeldhouwen (± 1,5 uur, niet bij de prijs inbegrepen).

Elke avond is er een 3-gangen diner. Op dinsdagavond voor het diner kun je wederom deelnemen aan de Latifa-meditatie. Vrijdagmiddag kunnen de beelden tegen een kleine vergoeding op sokkel worden gezet. Vrijdagavond voor het diner sluiten we de week met elkaar af en zaterdag na het ontbijt is het tijd voor vertrek.

“In 2019 zijn we voor het eerst bij La Miana in Noord-Spanje geweest voor een week Intuïtief Beeldhouwen. Wat een magische plek!”

Locatie

Het landgoed van La Miana, gelegen in de uitlopers van de Spaanse Pyreneeën, dateert uit de 8e eeuw. In de huidige vorm heeft het een oude voormalige pastorie (rectoria), een Romaanse kapel en er zijn ruïnes van het middeleeuwse kasteel. Het is 50 hectare groot met velden, terrassen en bossen. Alle gebouwen liggen op ± 450 meter hoogte tegen de zuidhelling van de berg, met volop zon en in de zomer een verkoelende bries. De voormalige pastorie is een eenvoudige, authentieke en sfeervol ingerichte accommodatie met 1- en 2-persoonskamers, en badkamers voor gemeenschappelijk gebruik. Alle maaltijden worden door de mensen van La Miana met veel liefde bereid, en dat proef je! 

La Miana ligt vlakbij Besalú en Olot in Catalonië, ± 1430 km van Amsterdam, 65 km van de Frans/Spaanse grens. Het is goed bereikbaar met de auto, trein, bus of vliegtuig via Girona en Barcelona. Indien meerdere deelnemers per vliegtuig naar Girona willen reizen, zal een voorkeursvlucht worden aangegeven, zodat een taxi naar La Miana kan worden gedeeld. De taxi kan via La Miana worden geboekt.

Kosten: Begeleiding en Verblijf

€ 1073 voor volpension verblijf op een 1-persoonskamer, of

€ 926 voor volpension verblijf op een 2-persoonskamer

Verblijf inclusief

 • 7 overnachtingen
 • 7x ontbijt
 • 6x lunch
 • 7x 3-gangen diner met wijn, koffie/thee
 • Koffie/thee tijdens de beeldhouwsessie


Prijzen onder voorbehoud i.v.m. mogelijke prijswijzingen voor  2023

Begeleiding beeldhouwen

 • 5x stiltewandeling voor ontbijt 
 • 6x 4 uur Intuïtief Beeldhouwen  (incl. gebruik gereedschappen en materialen, excl. steen)
 • Latifa-meditaties in de kapel 
 • Afsluitende bijeenkomst op vrijdagavond
 • Foto’s via een online fotoalbum na afloop van de week. Tegen betaling kun je eenvoudig een fysiek fotoboek laten afdrukken

 

BOEK VOOR 1 FEBRUARI 2023 EN KRIJG EEN SPEKSTEEN CADEAU!

Niet inbegrepen

 • Beeld op sokkel zetten: € 25 (excl. kosten sokkel)
 • Individuele sessie: € 120 (1,5 uur)
 • Reiskosten
 • Overige drankjes
 • Toeristenbelasting € 0,50 pp per nacht
 • Reis– en annuleringsverzekering

Voorwaarden

 • Bij inschrijving geldt een aanbetaling van € 250. Uiterlijk 6 weken voor vertrek dient het resterende deel van de Begeleiding Beeldhouwweek overgemaakt te zijn naar IntoTuition, bankrekeningnr. NL82 RABO 0101 761 570. Het verblijf dient ter plekke contant te worden afgerekend met La Miana (kan eventueel ook van tevoren per bank worden overgemaakt).
 • De week gaat door bij een minimum van 6 deelnemers. Wacht met boeken van een vlucht tot aangegeven is dat er voldoende deelnemers zijn. Mocht de week niet door kunnen gaan, bijvoorbeeld vanwege corona-maatregelen, dan wordt de aanbetaling teruggestort.
 • Annulering: Tot 3 maanden voor vertrek zonder extra kosten; er vindt geen restitutie van de aanbetaling plaats. Tot 6 weken voor vertrek is 50% van de totale kosten (begeleiding en verblijf) verschuldigd. Binnen 6 weken voor vertrek is 100% van de totale kosten (begeleiding en verblijf) verschuldigd. Het is toegestaan iemand anders in jouw plaats te laten deelnemen.
 • In aanvulling op bovenstaande voorwaarden zijn de Algemene Voorwaarden van IntoTuition van toepassing.